2020. április 28., kedd

Covid 19 (egy híján húsz). Filmkritika



Nagyszerű élmény, dráma, tragikomédia, akció minden egyben. Annyira izgalmas, ki sem jössz a házból.
   A cselekmény (még a főcim bejátszása előtt) egy egzotikus távol-keleti országban kezdődik. Egy mindennapjait élő kis, csupán 15 milliós közösséget mutat be, ahol a mit sem sejtő lakosok rutinos mindennapjaikat élik a Piacon. Kígyót békát összehordanak, a háttérben 5G adótornyokon kínai sárkányok turbékolnak, semmi különös.


          A zéró páciens (akkor még nem tudjuk) akit Ozzie Osbourne alakít, rutinosan leharapja egy denevér fejét és hazamegy az anyjához. A háttérben felcsendül a "Mama im coming home".


   A képernyőn egy a nyolcvanas évekből ismert speciális effektus jelenik meg, a Bolygó távolról, és egy piros nyíl Olaszországba visz. És Ausztáliába. Majd Ámerikába. És a piros nyíl körberepüli  a világot, nagyon látványos.

  És itt vonulnak fel a főszereplők.




 Brad Pitt, a híres virológus, ezúttal nem zombivírussal küzd hanem királykobrával... izé királyvírussal.... izé... koronavírussal. Rutinosan. Mert ez már a tizenkilencedik küzdelme. 
 Szóval Brad Pitt megengedi Willy Smithnek - a Legendának, hogy kimenjen a házból, de csak kutyát sétáltatni.

     



Jim Carrey Maskot visel, de hiába nyomja be intravénásan Superman (Donáld kacsa, bocsi Trump) javaslatára a Domestost, így is megfertőzi Stallone-t aki egy lélegeztető gépen hal meg, A rockyt teljesen kiüti a Korona. A halál oka: Gutaütés. 

   A vírust Swarzenegger játszodja. Amikor német akkcentusával azt mondja, hogy "Il be back" a hideg kiráz. Szerintem itt van eldugva a kakukktojás,  Oszkár gyanús lesz, akkor ősszel folytatása következik. (Én "Covid 20 - több mint 19" - címre saccolok). 





A végét nem spojlerezem el, a filmet a világ minden pontján épp most sugározzák. 5G- hálózaton. Jobb mint a 3D.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése